f.baron@tomaatnet.nl

 

Hallo, ik ben Frans Baron en ik verzamel al SF bijna vanaf het moment dat ik leerde lezen.

Mijn vroegste herinneringen op dit gebied zijn eigenlijk van de Arend en Daan Durf die met ware doodsverachting de Mekon en zijn snode plannetjes dwarsboomde.

Daarna kocht ik van mijn moeizaam bijeengeschraapte zakgeld Raket Jockey, uit de Junior pocketreeks, die met de linnen ruggetjes.

In die tijd (de jaren 50) was er nog niet zoveel te krijgen en het meeste vond ik in de toenmalige particuliere leesbibliotheken.  Het aanbod van deze instellingen bestond voornamelijk uit bloedstollende detectives, van kruitdamp doortrokken westerns en damesromans van Courts-Mahler, die ik heden ten dage zou omschrijven als emo-porno. Niettemin vond ik hiertussen zowaar enig SF-materiaal, al heette dat toen nog niet zo.

Afijn, daarna liep de zaak een beetje uit de klauwen en de weerslag vindt u op deze site.

Waarom ik de zaak wil verkopen?

Niet omdat ik flauw zou zijn van SF.

Ik heb echter inmiddels zoveel verzameld dat ik mij afvraag waar ik er mee naar toe moet.

Het meerendeel staat in dozen op de vliering en dat vind ik eigenlijk ook zonde.

Toen ik dus op het web een paar sites tegenkwam van mensen die hun boeken op deze manier te koop aanboden leek mij dat wel wat.

Bovendien hoop ik op deze manier kennis te maken met mensen die mijn interesse delen voor SF, ruimtevaart of Daan Durf. Niet noodzakelijkerwijs in die volgorde.

 

Overigens beperken mijn interesses zich niet tot SF alleen. Zoals u kunt zien ben ik ook erg ge´nteresseerd in alles wat te maken heeft met geschiedenis. Bovendien heb ik een positieve instelling en daarmee een grote waardering voor humor in al zijn verschijnselen. Voor wie het wil zien ligt de humor overal op de loer. Verder heb ik een groot gedeelte van mijn jeugdboeken bewaard en dat is ook enigszins uit de klauwen gelopen. Vanaf 1957 heeft ruimtevaart mijn interesse en dat uit zich o.a. in het lidmaatschapvan de B.I.S. (British Interplanetary Society) die zich sinds 1933 bezighoudt met het promoten van de ruimtevaart. Een van de bekendste medeleden was b.v. Wernher von Braun en een van de voorzitters was Arthur C.Clarke. Juist ja, die van de communicatiesateliet en van de vele SF.

 

Mijn emailadres is : f.baron@tomaatnet.nl

Ik heb ook een weblog:  www.fransbaron.web-log.nl